%50 İNDİRİM'İN BİTMESİNE
Gün
Saat
Dakika
Saniye

İnstagram Son Görülme Kapatma

Birçok insan tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp ve Facebook gibi platformlarda bir kişinin en son saat kaçta ve hangi gün içerisinde aktif olduğunu görme özelliği bulunmaktadır. Bu özellik birçok insan tarafından seviliyor olsa da bazı insanlar tarafından sevilmemektedir. Ancak bu furyaya bir süre sonra Facebook’un İnstagram’ı satın almasıyla beraber İnstagram’da katıldı. Hâl böyle olunca aktif olarak kullanılan üç uygulamanın tamamında son görülmenin görülmesi işlemi açık hale geldi. Tabii ki bu platformlar her şeyden önce kullanıcının özel hayatının gizliliğine önem verdiği için son görülme özelliği kapatılabilmektedir.

İnstagram Son Görülme Kapatma

Bu sebeple en son ne zaman aktif olduğunuzu diğer kullanıcıların görmesi tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Her ne kadar iyi bir özellik gibi görülse de özellikle sevgililer arasında bazı problemlere sebebiyet verebiliyor. Bu konuda son görülme özelliği kapatma rehberini sizler için hazırlayarak işlemleri hangi sırayı takip ederek gerçekleştireceğinize dair bilgileri aktarıyoruz. Tabii ki ilk olarak bu özelliğin ne işe yaradığına ve son görülmeye nereden bakıldığına değinelim.

İnstagram Son Görülmeye Nereden Bakılır?

Bu özellik platforma geldiğinden beri bazı insanlar özelliğin geldiğinden bile habersizken bazıları ise özelliğin nasıl devre dışı bırakılacağına dair bilgiler arıyor. Bu kişilerin yanı sıra da henüz son görülme özelliğini kapatmamış kişilerin son görülmesini takip etmek isteyen kişiler bulunuyor. WhatsApp kullanan kişiler bu özellikle aslında haşır neşirdir diyebiliriz. Bir kişinin son görülmesini nasıl kontrol etmeniz gerektiğini aşağıda maddeler halinde sizlere sıralıyoruz.

  1. İnstagram’da bir kişinin son görülmesine bakmak için ilk olarak o kişiyle direkt mesaj yoluyla iletişime geçmiş olmanız gerekiyor.
  2. Bu alanda daha önce konuştuğunuz kişilerin isminin hemen altında “… saat/dakika önce aktifti.” olarak nitelendirilen bir ifade bulunuyor.
  3. Bu ifade kişinin en son ne zaman İnstagram’a girdiği hakkında sizlere bilgi verecektir.

Yukarıda da anlattığımız gibi bir kişinin son görülmesini kontrol etmek aslında direkt mesaj kutunuza girmekle gerçekleşecektir. Bu doğrultuda tabii ki henüz konuşmadığınız bir kişinin en son ne zaman aktif olduğunu görmek istiyorsanız öncesinde o kişi ile konuşma başlatmanız gerekiyor. Aksi halde ne zaman aktif olduğunu göremeyeceksiniz.

İnstagram’da Son Görülme Gözükmüyor Sorunu Nasıl Çözülür?

İnstagram kullanıcıları son görülme özelliği geldiği günden bu güne bazı insanların platforma ne zaman giriş yaptığını ve en son ne zaman çevrimiçi olduğunu kontrol etmek isteyebiliyor. Bu konu için bir hevesle girdikleri direkt mesaj kutusunda kişinin son görülmesini göremediğinde bunu sorun olarak algılıyor. Hâl böyle olsa da bu durum maalesef bir sorun değil tam aksine kişi kendi tercihi doğrultusunda bu özelliği devre dışı bırakmıştır. Son görülme gözükmüyor probleminin tek çözümü ise karşıda takip ettiğiniz kişinin son görülme özelliğini aktif hale getirmesidir.

İnstagram’da Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Aktif bir instagram kullanıcısı iseniz son görülmeyi kapatma konusunda zorlanmayacağınızı düşünüyoruz. Bunun sebebi ise işlemin uygulamaya girerek bir butonu kapalı hale getirmek kadar kolay olduğudur.  Bu konu hakkında gerekli adımları aşağıda sizlere anlatacağız. Her adımı eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmeniz durumunda son görülmeniz artık sosyal medya kullanıcıları tarafından görülemeyecektir.

  1. Telefonunuzdan İnstagram’a giriş yapın.
  2. Kullanıcı adı ve şifreniz ile instagramı açtıktan sonra sağ alt köşede bulunan profil resmine tıklayarak size ait profile giriş yapın.
  3. Burada sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayarak menüyü açın ve en alt kısımda bulunan “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.
  4. Ayarlar kategorisinin içerisinde “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini pasif hale getirmeniz gerekmektedir.
  5. Bu sayede instagram son görülme özelliği kapatılmış olacaktır.

İnstagram son görülme özelliği kapatıldığında takip ettiğiniz veya sizi takip eden daha önce konuşmuş olduğunuz kişiler size ait son giriş zamanını asla göremeyecektir. Bu durum siz tekrardan izin verene kadar devam edecek olup tamamen sizin tercihiniz ile alakalıdır.

İnstagram’da Son Görülme Özelliği Nasıl Açılır?

İnstagram kullanıcıları son görülme özelliğini pasif hale getirdikten sonra yaptıkları işlemden pişman olabilirler. Bu sebeple instagramın sunduğu bu özelliği aktif hale getirmek isteyebilir ancak nasıl yapacakları konusunda bilgi sahibi olmayabilirler. Tam olarak bu noktada biz size gerekli olan bilgilerin aktarımını sağlayacak ve bunu aşağıda bulunan maddeler yardımı ile yapacağız. Her adımı eksiksiz olarak yerine getirdiğinizde son görülme özelliğini artık herkese görünür hale getirebilirsiniz.

  1. Android veyahut iOS işletim sistemi telefonlarınızdan İnstagram uygulamasını açın.
  2. Uygulamayı açtıktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapın.
  3. Ardından sağ alt köşede bulunan profil resminize tıklayarak tamamen size ait olan profilinize giriş yapın.
  4. Sağ üst köşede çark ya da üç nokta göreceksiniz buraya tıklayarak “Ayarlar” kategorisine girin.
  5. Ayarlar kategorisinin içinde “Hareket Durumunu Göster” bölümü bulunacak. Bunun aktif hale getirerek son görülmeyi açabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta sizin son görülmeniz kapalı olduğunda yine aynı şekilde diğer kullanıcıların son görülmesini sizin de göremeyeceğinizdir. Tabii ki kendi son görülmenizi açtıktan sonra herhangi bir sorun olmadan karşı tarafın görülmesi açıksa siz de görebiliyorsunuz.