%50 İNDİRİM'İN BİTMESİNE
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Instagram, en popüler sosyal medya kanallarından bir tanesidir. Kullanıcı kitlesi oldukça fazla olan bu platform her geçen gün özelliklerini artırmaya devam ediyor. Son güncellemesi ise instagram yakın arkadaş özelliği olmuştur. Yani seçtiğiniz yakın arkadaşlarınız ile ınstagram’ın hem gelişmiş özelliklerinden faydalanabilirsiniz hem de arkadaşlarınıza göre farklı paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Yani listeye eklediğiniz yakın arkadaşlarınız ile sadece özel gönderilerinizi paylaşırken, diğer kişiler bu gönderileri göremez. Örnek vermek gerekirse ınstagram da paylaştığınız hikayeleri sadece seçtiğiniz yakın arkadaşlarınız görebilir. Bu sayede hem daha güvenli bir sosyal medya kullanımı sağlamış olursunuz, hem de özel anlarınızı sadece sizin belirlediğiniz özel kişiler görüntüleyebilir.

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nasıl Kullanılır?

Tıpkı diğer hikayelerde olduğu gibi yakın arkadaş özelliğinde de hikayeleriniz 24 saat boyunca kalır. Burada seçmiş olduğunuz arkadaşlarınız hikayelerinizi görüntüleyebilirken, diğer takipçileriniz hikayelerinizi görüntüleyemez.

Peki, instagram yakın arkadaş nasıl eklenir? Diye soracak olursanız;

  • İlk etapta, instagram sayfanızın sağ alt köşesinde yer alan profil kutucuğuna tıklamanız gerekiyor.
  • Daha sonra burada kendi profil kısmınız açılacaktır.
  • Kendi profil sayfanızı açtığınızda, sağ üstünde yer alan üç çubuğa tıklamanız gerekmektedir.
  • Burada açılacak olan sekmede, ‘’yakın arkadaşlar’’ seçeneği ile karşılaşacaksınız.
  • ‘’yakın arkadaşlar’’ sekmesini tıkladıktan sonra, sayfanızda bulunan arkadaş listeniz karşınıza çıkacaktır.
  • Buradan çıkan takipçileri yakın arkadaşları listesine eklediğiniz takdirde instagram’ın bu özelliğini kullanmaya başlayabileceksiniz.

Instagram yakın arkadaş, seçeneğini kullanmak bu kadar kolay olacaktır. Kendinizi daha özel hissetmek veya özel resim ve videolarınızı daha özel kılmak için bu seçeneği kullanabilirsiniz.

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Instagram Yakın Arkadaş Listesini Görme

İnstagram yakın arkadaş listesi ile diğer arkadaşlardan farklı olarak yeşil bir ikon karşınıza çıkacaktır. Diğer arkadaşlarda kırmızı olan bu iko yakın arkadaş özelliği ile yeşile döner. Kendi küçük guruplarınızı bu özellik sayesinde kurabilir ve özel anlarınızı sadece kendi seçtiğiniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. 

Eğer, instagram yakın arkadaşlar listesini görüntülemek isterseniz, profilinizde bulunan ‘’ yakın arkadaşlar ’’ seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır. Burada kendi seçtiğiniz arkadaşlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Instagram Yakın Arkadaş Listesine Kaç Kişi Eklenir?

Instagram yakın arkadaş özelliğini kullanmak isteyen kişilerin en sık sorduğu sorulardan biri instagram yakın arkadaş listesine kaç kişi eklenir? Sorusu olmuştur. Bu listeye istediğiniz kadar arkadaş ekleyebilirsiniz. Bunun için bir limit yoktur. Yakın arkadaşlarınızı bu listeye almak istediğinizde, sadece arkadaş listesinde bulunan kutucukları tıklamanız yeterli olacaktır. Bunun dışında kullanıcıları zorlayacak bir durum söz konusu değildir.

Instagram Yakın Arkadaş Özellliğini Kapatma

Instagram yakın arkadaş özelliği kapatma da oldukça kolaydır. Profilinizde bulunan instagram yakın arkadaşlar listesi kısmına gelerek, yakın arkadaşlarınızı listeden çıkarabilirsiniz. Yani üzerinde mavi tık olan arkadaşlarınızı bu listeden kolayca çıkarma imkanınız vardır. Listeden çıkan arkadaşlarınız özel story, yani hikayelerinizi artık göremez.

Birinin Sizi Yakın Arkadaş Listesine Alıp Almadığı Nasıl Anlaşılır?

Yakın arkadaş listesine alınıp alınmadığınızı anlamak isterseniz, bu oldukça kolaydır. İnstagram sayfasını açtığınızda hikayeler görünür. Eğer bu hikayelerin etrafında kırmızı halkalar varsa bu kişi sizi yakın arkadaş listesine almamış demektir.

Fakat kişinin hikaye kısmındaki kırmızı halka yerine yeşil halka varsa bu kişi sizi yakın arkadaş listesine eklemiştir anlamına gelir. Yani hikayede yer alan renklerden kolayca birinin sizi yakın arkadaş listesine alıp, almadığını anlamanız mümkündür.

Bunun dışında sizin kimi yakın arkadaş listesine alıp almadığınız anlaşılmaz. Yani yakın arkadaşlar listesine aldığınız kişiye her hangi bir şekilde bildirim gitmez. Paylaştığınız hikayeleri yakın arkadaş listesine almadığınız, kişilerce görüntülenemeyeceği için anlaşılmayacaktır.

Ancak yakın arkadaş listesine aldığınız kişiler, sizin hikayelerinizi görüntüleyebilir. Burada her zamankinden farklı olarak kırmızı halka yerine yeşil halka görüneceği için arkadaşınızı listeye eklediğiniz anlaşılacaktır.